Logsytems = RFID megoldások

A LogSystems Kft.-t 2004-ben  azzal a céllal alapítottuk, hogy az RFID technológiát meghonosítsuk Magyarországon és a Közép-Kelet Európai régióban. Az alapítók, tapasztalt  informatikai  szakemberek, akik biztosak  az  RFID  technológia jövőjében,  elhatározták, hogy   megoldás   centrikus   szolgáltatásokkal   jelennek meg a piacon. Cégünk stratégiája, hogy felhasználva az alapítók szakértelmét,    megkeresik   azon   lehetőségeket,   ahol teljes megoldásokat építhetnek és konzulensként támogatják ügyfeleiket. Célunk, hogy elsőként válaszoljunk azon igényekre, ahol gyors, megbízható termék  megjelölési  rendszerre  van szükség, kezdve  a raktározás  technikai  megoldásoktól egészen  az egyedszintű  jelölésig, az értékesítés  és a beszerzési lánc adminisztrációján keresztül egészen a termelés automatizálásáig. Mivel az RFID technológia viszonylag egy új lehetőség, a célügyfeleink azon innovatív cégek, akik a technológiai fejlesztések  és  az ügyvitelük  tökéletesítésével akarnak piaci előnyre szert tenni. A LogSystems  Kft. a kis- és középvállalatokra  fókuszál, de közép és hosszú távú tervei között szerepel a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálása is.

Gondolta volna, hogy az RFID technológiát a II. világháború során felmerülő azonosítási problémák ihlették? A problémát egészen pontosan a repülőgépek azonosítása jelentette, a radartechnológia ugyanis már jelen volt, de az eszközök azt nem mutatták meg, hogy a közeledő repülőgép ellenséges vagy barátságos-e. A német pilóták szárnybillegtetéssel igyekeztek megváltoztatni a visszavert rádióhullámokat, ezzel jelezve saját radarállomásaik felé. Ez már tekinthető egyfajta passzív RFID rendszernek, de a britek egy jóval kifinomultabb megoldást találtak ki. A skót fizikus, Sir Robert Alexander Watson-Watt vezetésével végzett kutatások során a britek kifejlesztettek egy jeladót, melyet gépeikre szereltek. Ez a jeladó a földi radarállomások jeleit észlelve rádiójeleket bocsátott ki magából, ezzel jelezve, hogy barátságos gépről van szó. Ez tekinthető az első valódi aktív RFID rendszernek. Az RFID technológia a II. világháború után sem tűnt el, hamar felismerték, hogy békés célokra is kiválóan alkalmazható. Az 1960-as években már egyre több üzletben használták sikeresen a bolti lopások megelőzésére. Később a tenyésztők számára is komoly segítséggé vált az RFID technológia, hiszen jelentősen megkönnyítette a nagyobb csordák mozgásának és létszámának felügyelését. Az 1990-es évektől kezdve komolyan megnőtt az érdeklődés az RFID által kínált lehetőségek és az RFID rendszerek iránt, a technológia így gyors terjedésnek és fejlődésnek indult, mely jelenleg is tart. Ma már a világ vezető kereskedelmi, szállítmányozási és védelmi cégeinél szinte kivétel nélkül megtalálható az RFID technológia.

Mit is jelent a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID)?

Az automatikus azonosítási eljárások összességét azon technológiák alkotják, melyek segítségével az ember alkotta szerkezetek – gépek – képesek objektumokat, tárgyakat azonosítani.

Az automatikus azonosítási technológiákat gyakran kapcsolatba hozzák az automatizált adatgyűjtéssel. Ami nem jelent mást, mint amikor a vállalatok úgy akarnak árucikkeket azonosítani, hogy az azokról származó információ emberi beavatkozás nélkül kerüljön rögzítésre a számítógépes rendszerekben.

Ezen technológiák legfőbb célja az adatbeviteli hibák csökkentése, a hatékonyság növelése és ezzel együtt munkaerő felszabadítása, akik így értéknövelőbb szolgáltatásokkal foglalkozhatnak.

A technológiák közé tartozik a vonalkód, smart kártyák, hangfelismerő rendszerek, biometrikus technológiák (retina scanner), optikai karakter felismerés és a rádiófrekvenciás azonosítás az RFID – Radio Frequency IDentification.

Az RFID technológia nagyon leegyszerűsítve információ közlését, továbbítását jelenti rádióhullámok segítségével, A pontból B pontba, és mivel a kommunikáció kétirányú B pontból A pontba is. A rádióhullámok fizikai tulajdonságaiból adódóan nincs szükség közvetlen ‘rálátásra’ a két pont között – ellentétben például a vonalkóddal.

Számos azonosítási eljárás létezik, leggyakrabban egy szériaszám segítségével azonosítjuk egyértelműen az adott objektumot. Ezt az egyedi azonosítót egy mikrochipben tároljuk, amit a hozzá kapcsolódó antennával együtt RFID tag-nek, vagy RFID címkének nevezünk. Ezt a címkét helyezzük el az azonosítani kívánt tárgyon, objektumon.

A rádiófrekvenciás azonosítás valójában nem számít újdonságnak, hiszen első alkalmazására már a II. világháborúban sor került. Akkor a repülőgépeknél a barát-ellenség meghatározáshoz használták.

Az RFID értéke az iparban

Az RFID-től elvárjuk,  hogy  különböző   üzletágak különböző   igényeire  adjon  megoldást.   Míg  a kereskedelmi   és   a   tömegcikk   gyártó   cégek   azok, akik elsőként  beruháznak   az  RFID megoldásaikba és bevezetik az EPC (Electronic Product Code = Elektronikus Termék Kód) szabványt,  cégünk, hatalmas  lehetőséget lát  az elektronikai,  gyógyszer,  autóipari,  egészségügyi és számos egyéb területeken működő cégek számára is.

Néhány kézzelfogható  példa, amely szemlélteti  az RFID hasznát:
 • Félvezető gyártó a gyártási és elosztó folyamatokba illesztette  a RFID technológiát, és így csökkentette a raktárkészletét  és a logisztikai költségeit, valamint növelte az átláthatóságot.
 • Gépjármű elosztó hálózat, az import és a készletgazdálkodási folyamatok tökéletesítésére vezetett  be RFID megoldása  a gépkocsik leszállítási idejét és helymeghatározását is segítette.
 • Gyógyszerészeti gyártó a termékkezelési, beszerzési és alapanyag követési költségeinek csökkenését figyelheti  meg,  mióta  alkalmazza  az  RFID technológiát.
 • Élelmiszergyártó cég pontos alapanyag felhasználást és a receptek  betartását ellenőrzi RFID technológia alkalmazásával.
 • Egy     könyvkereskedő     cég     megvalósította     az „intelligens üzletet”, ahol a leltár gombnyomásra azonnal  automatikusan készül, a vásárlóknak pedig előző vásárlásuk és az éppen  kiválasztott termékek alapján, személyre szabott üzenetek jelennek meg az üzlet különböző pontjain felállított üzenő falakon.
 • Egy kereskedő  cég lehetőséget látott  az EPC technológia bevezetésében és ezzel növelte  a termékek megtalálhatóságát az áruház polcain.

Mennyire kiforrott a technológia?

A robbanásszerűen fejlődő  RFID  alkalmazási területeit legtöbbször a készletkezeléssel és a beszállítói lánc kezelésével azonosítják. 1969-es megjelenése óta, az RFID technológia,  gyártósoroktól  a járművekig,  reptéri és  katonai   felhasználásával,  az  áruházi  polcoktól   az útdíj fizető kapukig terjedő felhasználási területeivel folyamatosan fejlődik, mint ahogy azt teszi az üzleti világ is.

Az  RFID elérhetővé    teszi   a   termékekre    vonatkozó információk – sorozatszáma,  színe, eredete – távoli elérését.  A technológia egy relatív egyszerű  fizikai jelenségen,   a  rádióhullámú   kommunikáción   alapszik. Mely lehetővé  teszi a címke és az olvasó közti vezeték nélküli adatfolyamot.

 • Címke:  – lehet  aktív, passzív,  vagy fél passzív – ez tárolja az információkat
 • Olvasó  – telepített,  vagy hordozható – olvassa/írja az információkat a címkébe.

A vállalatoknak  bizonyosságra  van  szükségük, hogy  a technológia megbízhatóan és megfelelő teljesítménnyel fogja  kiszolgálni üzleti  alkalmazásaikat.  Az utóbbi  24 hónap során áttörésszerű fejlődés volt megfigyelhető az RFID olvasási biztonsága, a címke üzembiztonsága, és az alkalmazások fejlesztése terén.

Cégünk  hiszi, hogy  az RFID  technológia fejlődése  egy gyorsuló   szakaszba   érkezett,   de   hasonlóan   korábbi technológiákhoz, mint például az elektronikus adatcsere, az UPC vonalkód, az eladó  terminálok, a globális adatszinkronizálás, csak akkor tud átlépni a fejlődési ciklusból a kiteljesedési ciklusba, ha az innovatív megoldásokat támogató, befektetni  hajlandó cégek hisznek a technológia sikerében és abban, hogy az RFID üzleti sikert fog hozni a számukra.

A bevezetések  már  elkezdődtek,  több  nagyvállalat  is üzemszerű  teszt  rendszereket épített  (Philips,  HP, IBM, UPC, Sernam), teljes üzemi rendszereket is kiépített már több, a világ élvonalába  tartozó cég is (Wal Mart, Metro Group, Sony, HP Foxconn,  BGN).  A bevezetési  hullám egyre csak növekedni fog, és a technológia elkötelezettjei elérik   azt   a   kritikus  tömeget,   amikor   az   RFID a mindennapok megszokott része lesz.

Elkészültek a  szabványok,  amik  az  RFID technológia mindenhol  használható  és mindenki által értelmezhető adatokat    és   kommunikációs   szabványokat    rögzítik, ezzel biztosítva, hogy a világon minden  RFID UHF GEN2 rendszerben épített  megoldás  kompatibilis legyen. Ezek a szabványok az EPC, ISO, ETSI

A Technológia

Hogyan működik egy RFID rendszer?

A rendszer alapvető alkotóelemei:

 • a címke, ami egy mikrochip a hozzákapcsolódó antennával,
 • az olvasó, ami a kialakítástól és a használt technológiától függően lehet csak olvasó, illetve író/olvasó

syste_green

A címke reprezentálja az adathordozó eszközt, amely a hordozott adat szempontjából – ami lehet egy termékkód, széria szám, stb – lehet olvasható, egyszer írható, illetve írható/olvasható. Az a címke, amelyik nem rendelkezik saját áramforrással (elem) és nincs az olvasó hatókörében teljesen passzív, nem bocsát ki jelet.

Azt az energiát, ami az aktiválásához és a kommunikációhoz szükséges, a címke az olvasó által gerjesztett elektromágneses mezőből nyeri. A címke antennáját úgy hangolják, hogy ezeket a hullámokat fogadhassa. Vagyis a címke csak akkor aktivizálódik, ha az olvasó hatókörén belülre kerül.

/Fontos megjegyezni, hogy az olvasó által kibocsátott hullámok nem veszélyesebbek, mint az autórádiók számára továbbítoztt rádióhullámok./

Elektronikus Termék Azonosító – UHF Gen2

Gen 2 névvel az EPCGlobal második generációs EPC protokollját illetjük. (Electronic Product Code – Elektronikus Termék Azonosító) A protokollt úgy alakították ki, hogy nemzetközileg is használható legyen, és sok más fontos tulajdonsággal felvértezték úgy mint a “dense reader” működési mód, amely meggátolja az olvasók interferálását, – amikor számos olvasó található egymás közelében.

Fogalmak:


TAG

TAG = RF-ID azonosító „bélyeg”, ami magába foglalja az azonosító chipet, illetve a hozzá kapcsolódó antennát, valamint egyfajta hordozó réteget (fólia, papír, stb.), illetve a tokozást, ami opcionális.

tag01tag02

UHF

UHF = Ultra High Frequency – ami nem olyan magas, 800-900 MHz-es tartomány, a TAG kiolvasásához illetve írásához használt rádiófrekvencia (Fontos, hogy az USA és az EU vagy Japán a mobiltelefon frekvenciák miatt más-más frekvenciatartományokban működő olvasókat használnak. Az amerikai olvasók az EU-ban nem használhatóak. A címkékre nincs ilyen megkötés, azok minden frekvencián írhatóak és olvashatóak, az áruk teljes világra kiterjedő jelölése, kereskedelme miatt.)

ANTENNA

ANTENNA: = Az olvasóhoz csatlakozó antenna, amely a rádióhullámok kisugárzásáért és vételéért felel. Speciális, irányított eszközök, két fajta

antenna01


LINEÁRIS ANTENNA

LINEÁRIS ANTENNA:  Az antenna sugárzása síkban valósul meg, olyan helyen alkalmazzák, ahol a
TAG-ek felhelyezése egyforma, hiszen a legjobb olvasási eredményt merőlegesen érhetjük el. Ezzel az antennatípussal messzebbre is olvashat az olvasó.


CIRKULÁRIS ANTENNA

CIRKULÁRIS ANTENNA: Az antenna sugárzása körpolarizációban valósul meg, olyan helyen alkalmazzák, ahol a TAG-ek elhelyezkedése esetleges. Olvasási távolsága valamivel rövidebb, de nem érzékeny a TAG felhelyezésének irányára.


RF-ID CHIP

RF-ID CHIP = A TAG-en található mikroáramkör. mérete kb. 1×1 mm. Különböző funkciókra, több féle kivitelt gyártanak, néhány byte-tól néhány Kb-ig terjedő memóriatartománnyal. Az olvasó  a chip azonosítóján kívül ezeket a memóriaterületeket is képes írni, olvasni.

rfidchip01


UHF RF-ID OLVASÓ

UHF RF-ID OLVASÓ: = A TAG-ek írására és olvasására alkalmas célhardver, jellemzően egy UNIX alapú beágyazott rendszert futtató számítógép, a legtöbb esetben TCP/IP kapcsolattal, tehát közvetlenül számítógép hálózatba integrálható. Néhány egyszerűbb asztali típus USB csatlakozással ellátott, ezeket jellemzően pl. kártyák írására olvasására használják. Léteznek antennával egybeépített változatok is!

rfidolvaso01


KÉZI RF-ID OLVASÓ/ADATGYŰJTŐ

KÉZI RF-ID OLVASÓ/ADATGYŰJTŐ: A mobil alkalmazásokhoz kifejlesztették a kézi adatgyűjtő egységet, amelyek a legtöbb esetben wi-fi illetve GSM adatkapcsolattal is rendelkeznek, így terepről bármikor a központi rendszerbe képesek juttatni az olvasott adatokat. Természetesen ezek az eszközök ugyanúk képesek a TAG-ekbe történő írásra, mint az olvasásra, az olvasási távolságuk természetesen korlátozottabb. (Mi egy fémes, betonos környezetben kézi olvasóval 3-4 méterről biztonságosan olvastuk a TAG-eket.)

rfidkeziolvaso01


Antenna HUB

ANTENNA HUB: Az olvasóra csatlakozó, vezérelhető antennaport átkapcsoló. Költségtakarékosság miatt fejlesztették ki, mert a hétköznapi működésben az olvasók teljesítménye a többszöröse a szükségesnek és az antennaportok is időszakosan dolgoznak. Egy GPIO porton keresztül vezérelve az antennák száma megtöbbszörözhető.

antennatop01

Middleware, integrátor: feladata az olvasókból érkező adatok szűrése és rendszerezése, illetve az olvasók vezérlése. Komoly áruk van, de komoly szoftverfejlesztési munkákat tudnak kiváltani, és egyszerűsíteni. Ezek az eszközök képesek akár a weben keresztül távoli replikációra, és kommunikációra, szükség esetén stackelhetők is. Újabban már a célhardver kiváltásra kerül egy VMWare környezetben futó alkalmazással.

antennahub02


Besorolások

Besorolások I

AKTÍV:

Elemmel, áramforrással ellátott TAG-ek, ezek jellemzően 433, 866, 2400 MHz tartományban működnek, távoli olvasásra alkalmasak, léteznek sok 100 méterről olvashatóak is. Hátrányuk, hogy az áramforrást kb. évente cserélni kell bennük, illetve léteznek olyan kivitelek, amelyek nem megbonthatóak, ilyenkor a teljes TAG-et cserélik. Nagy értékű eszközök jelölésére alkalmazzák, amelyek kevésbé vannak az időjárásnak kitéve, és relatív közel vannak az üzemeltető személyzethez.

FÉLAKTÍV:

Elemmel, áramforrással ellátott TAG-ek, hasonlóan az AKTVÍ TAG-ekhez, de itt az energia optimális felhasználására törekednek, a TAG csak akkor válaszol, ha egy antenna megszólítja.

PASSZÍV:

Logisztika céljaira fejlesztett TAG, áramforrás nélküli, a működéséhez szükséges energiát az antennából felé sugárzott jelből veszi, és ezzel küldi vissza az azonosítóját. Különböző kiviteleket gyártanak, a legolcsóbb papír hordozótól kezdődően a laminált, vulkanizálás álló, mosható, saválló, ütésálló kivitelekig.

Besorolások II

LF:

a legelső TAG-ek, itt a TAG-et egy tekerccsel látták el, amit az olvasó tekercse mágnesesen gerjesztett. Kis olvasási távolság, max. 50 cm, és egyszerre 1 db TAG azonosításának képessége jellemző rá. Régi beléptetőkben találkozni ilyenekkel. Lassú, 150 kHz-es frekvenciát használ, sávszélessége minimális.

HF:

A frekvenciát 13 MHz-re emelték, az LF TAG-ekhez képest, valamivel nagyobb olvasási távolság, (kb. 1 m) és több darab (2-3) egyidejű olvasási képessége jellemző rá. A legtöbb mai beléptető kártya ezt a frekvenciát használja. Lassú, sávszélessége éppen kielégítő.

UHF:

Ezt a frekvenciát kifejezetten logisztikai alkalmazásokra nyitották meg 2007-ben. Mivel a sávszélesség nagy, az egyidejű olvasások száma több ezer lehet, az olvasási távolság pedig már 15 méter feletti. Természetesen ezeket az értékeket a környezet befolyásolhatja!

MIKROHULLÁMÚ:

Aktív TAG-ek, nagy távolságú olvasásra használják őket. A hátrányuk az elektromos függőség. Sebességük és olvashatóságuk nagyon jó.

NEAR FIELD

– ilyenkor a TAG a mágneses mezővel van gerjesztve, 30 cm-ig alkalmazható, külön antennadipól szakasz valósítja meg, vannak kizárólag ilyen közelről olvasható TAG-ek a piacon, pl. a gyártószalagon egységes méretű áruk olvasásához, a TAG mérete kicsi is lehet. LÁSD NFC!!!!!

nearfield01

FAR FIELD

–Ilyenkor az UHF rezonancia hatására a TAG antennájában feszültség indukálódik és távolról is képes az olvasó a TAG kiolvasására. A gyártók a raklapokra, és a különböző árukra más-más dizájnt gyártanak, javítva ezzel a különböző területeken történő olvasást.

farfield01 farfield02 farfield03

Az RFID lehetőségei

Az  RFID számos   olyan   lehetőséget  rejt   magában, amely nem csupán a jelenlegi üzleti folyamatokat optimalizálhatja, de végső soron teljesen új üzleti lehetőségeket is teremt az azt alkalmazó cégek számára.

A vonalkóddal   ellentétben  az  RFID technológia segítségével egyszerre  több  címke  is olvasható, mégpedig úgy, hogy  ehhez  nem  szükséges  közvetlen rálátás  az  egyes  jelölésekre. Az RFID  címkék kevésbé sérülékenyek,   és   a   jelölt   termékről   is   lényegesen több   információ  tárolható   bennük.  Az RFID továbbá az   újrahasznosíthatóságot   is   lehetővé    teszi   annak a tulajdonságának köszönhetően, hogy akár több ezerszer is újraírhatók.

Ezen tulajdonságai alapján az RFID:

 • Lerövidíti a feldolgozási időt azzal, hogy megspórolja a drága és lassú manuális, egyenkénti  leolvasást, melyre minden  hagyományos (pl. Vonalkód) jelöléstechnikai megoldásnál szükség van.
 • Javítja az alapanyag ellátást, valamint a raktárkészlet kezelését,  mivel valós  idejű  képet  ad  a  termékek mennyiségéről és térbeli elhelyezkedéséről.
 • A termék életciklusán keresztül követhetővé teszi azt azáltal, hogy minden  egyes címke egyedi és azt egy adott termékhez lehet rendelni.
 • Automata feldolgozást tesz lehetővé olyan iparágakban,  mint a gyártás, ügyvitel és a készletgazdálkodás.
 • Nagymértékben  javítja  az  adatgyűjtési lehetőségeket, melyek  üzleti elemzések  alapjaként valós idejű döntéseket támogathatnak.

Az RFID technológia, azáltal, hogy információt szolgáltat a helyszínről, a termékről és annak előéletéről, kitárja a lehetőségeket  olyan   tevékenységek   racionalizálására és   egyszerűsítésre,   mint   a   készletezés,   bevételezés vagy a helyi biztonsági  szabályozások. Az RFID technológia  segítségével  az  üzleti  szervezetek követhetik a termékeiket, alkatrészeiket vagy akár egyes szolgáltatásaikat  a gyártószalagokon, raktárakban, az utakon,  az üzletekben,  a poggyász  kiadóknál, repülőn, vasúton, hajón, kikötőben.

ÉS AZ EREDMÉNY?

A technológia lehetőséget teremt a költségcsökkentésre, a hatékonyság növelésre, arra hogy jobban teljesüljenek az  egészségvédelmi,  munkavédelmi,   biztonsági normák, és jobb ügyfélkezelés valósuljon meg. Továbbá a befektetett eszközök és munka sokkal hamarabb megtérül.

Szolgáltatásaink

A LogSystems Kft. mint rendszerintegrátor, felhasználva a  legújabb   informatikai  technológiákat,  képes   olyan RFID alapú  megoldásokat szállítani az ügyfelei részére, amelyek  maximálisan  kiszolgálják igényeiket,  és  teljes mértékben beilleszthetők  a meglévő informatikai környezetekbe. Bonyolult és  teljes  megoldásainkat az UHF Gen2 szabványos megoldásokból építjük. Az UHF Gen2 technológiát azért választottuk, mert ezzel lehetőség van komplex megoldások  elkészítésére, mely tartalmazhat egyed, csomag és raklapszintű azonosítást, alkalmazásával  lehetőség van  közeli és  távoli olvasási környezet kialakítására. A technológiai  partnereinket a stabilitásuk  és a technológiai  képességeik  alapján választottuk.  Minden partnerünk a saját területén a világ vezető  cégei  közé tartozik. Cégünk támogatást nyújt, együtt  dolgozik ügyfeleivel a projekt teljes életciklusán keresztül, az RFID technológia bemutatásától a hosszútávú rendszertámogatásig.

Meghatározásunk  szerint,  egy  RFID projektnek   a következő mérföldkövei vannak:

FELMÉRÉS

Meghatározzuk  az üzleti igényeket  és a projekt pontos célját, határait.

PILOT BEVEZETÉS

Ügyfelünkkel közösen meghatározzuk és kitűzzük azon jól körülírható, megfogható célokat amelyeket el szeretnénk   érni  ezen  fázisban,  szállítjuk a  szükséges eszközöket. (Ide érthető, az Impinj Speedway  olvasó, a Reva TAP,szükséges címkék, Printronix RFID nyomtató is.)

PILOT KIÉRTÉKELÉS

Az előre meghatározott kísérleti üzemidőszak  végén,  a cégünk segíti ügyfeleit a tapasztalatok kiértékelésében, valamint létrehozni egy vezetői összefoglalót, mely tartalmazza  a következő  lépéseket  és meghatározza a követendő bevezetési stratégiát.

PROJEKTTERVEZÉS

Részletes bevezetési  tervet  készítünk, mely tartalmazza a projekt mérföldköveit, költségvetését, szállítandókat és a sikerfeltételek meghatározását.

SZAKASZOS BEVEZETÉS

A LogSystems Kft. stratégiája,  hogy a bevezetést olyan kis szakaszokra  bontja,  mely végén  ügyfeleinek  valós, mérhető  üzleti eredménye keletkezik. Ebben a fázisban kerülnek leszállításra és beüzemelésre a szükséges hardver és szoftver elemek is.

TÁMOGATÁS

Hosszú távú támogatási időszak, mely során a LogSystems Kft. nemcsak  a szükséges  fogyóeszközöket (címkék, nyomtató szalag) szállítja, hanem  üzleti és technológiai  tanácsadást is végez, ezzel támogatva ügyfelei folyamatos fejlesztéseit.

Bizonyos   esetekben,   viszonteladóként   szállíthatjuk, az  Impinj,  REVA,   Printronix,  IMT,  UPM Raflatac  RFID termékeit is.

Partnereink és Beszállítóink

STARTÉGIAI TECHNOLÓGIAI PARTNEREINK

impinjLOGO

Világviszonylatban  vezető   szerepet   tölt   be   az  RFID chippek  és  olvasók  gyártásában,   valamint  az általunk forgalmazott Speedway RFID olvasó gyártója.

Reva-systems-logo

A   TAP   (Tag    Acquisition   Processor)    tervezője    és gyártója.   Alapvető   rendszerintegrációs  köztes   réteg, mely segítségével az integrációs  feladatok  gyorsan  és hatékonyan valósíthatók meg.

Printronix

Vállalati nyomtatási  megoldások  világviszonylatban is vezető gyártója, aki ipari felhasználásra és szállítmányozó üzletágak részére készít integrált, hálózati, nagy megbízhatóságú ipari nyomtatókat.


mti-logo

MTI Wireless Edge Ltd. telepített vezeték nélküli, nagyfrekvenciás (40GHz-ig terjedően) kommunikációs megoldások szállítója. Harminc év katonai híradástechnikai antennák tervezése és gyártása során szerzett széleskörű tapasztalatok alapozzák meg a cég vezető szerepét.


UPM Raflatac Logo

A világ vezető címkegyártója, amely UPM Rafsec márkanév alatt valósította meg az RFID címkék olcsó, nagysorozatú gyártását. Ezzel széleskörűen kiszolgálva ügyfeleik egyre növekvő mennyiségi és minőségi igényeit.

ConfidexFlashRotator

A finn Confidex élen jár a hardtag gyártók között, ezt egyedi szaktudásának köszönheti, ami kiterjed az RFID eszközök tervezésére, gyártására és rendszerbe illesztésére. A Confidex termékek felhasználási területei között az vagyontárgyak megjelöléstől kezdve a petrolkémiai, gyártási folyamatokba illeszthető RFID megoldások szerepelnek.

MEGOLDÁS SZÁLLÍTÓ PARTNEREINK

Softwarehouse Kft.

Feltörekvő informatikai fejlesztő cég, egy komplex logisztikai rendszer fejlesztője, az első a magyar piacon, akinek RFID technológiával teljesen integrált terméke van.

Megvalósító partnereink

A megvalósítási fázisban a LogSystems Kft. több szerződőtt stratégiai partnerére támaszkodik, alvállalkozói erőforrásokat is használ a fejlesztések és a telepítések során.